Avantajele externalizării departamentului IT către VMCLOUD SYSTEMS

 

Pentru o companie dinamică, de dimensiune medie, un departament IT intern este rar justificat. Datorită costurilor ridicate, cunoștințelor limitate, concediilor, investițiilor în infrastructură și problema angajării oamenilor competenți, sunt factori care încurajează externalizarea administrării rețelei de calculatoare către o companie de outsource IT.

 Avantaje Outsourcing vs angajat propriu:

 

Pretul, pentru o suma cuprinsa intre 10 si 50 % din costul unui om dedicat IT, puteti beneficia de expertiza unui departament multidisciplinar.

Experienta, angajatii din firmele de outsourcing se confrunta cu o mare diversitate de provocari si lucreaza pe o mai mare gama de echipamente, ceea ce ii face sa fie mai activi si ii ajuta sa faca mai multe conexiuni atunci cand au de remediat o problema.

Cursuri, in medie o firma de outsource investeste in cursuri si prezentari aproximativ 500 euro pentru fiecare angajat anual, acest aspect este de multe ori trecut cu vederea atunci cand avem un angajat propriu deoarece departamentul IT nu reprezinta, in cele mai multe tipuri de business, o zona care sa aduca profit sau plus valoare.

Stabilitate, cei mai multi administratori IT confirma faptul ca in firmele care nu au ca activitate IT-ul, acestia ajung sa se plafoneze, motiv pentru care nu mai aduc un plus valoare companiei pentru care lucreaza iar randamentul lor scade.

Disponibilitatea echipamentelor de lucru si softwareul necesar, pentru o firma care nu are domeniu de activitate in tehnologia informatiei, este costisitor si ineficient sa investeasca sume mari de bani in echipamente si software pe care le va folosi de cateva ori intr-un an.

VMCloud Systems are imediat disponibile toate echipamentele necesare pentru diagnosticarea, repararea si recuperarea datelor.

In eventualitatea necesitatii unui software sau echipament special, firma poate face o oferta catre beneficiar pentru rezolvarea situatiei mai rapid si economic decat achizitia integrala.

Concediile, cand apelati la noi, nu trebuie sa va faceti griji ca exista o perioada din an cand nu beneficiati de suport IT deoarece colegul este in concediu. In cazul firmei noastre toti clientii au disponibil, pe langa administratorul dedicat, un administrator secundar care preia pentru o scurta perioada de timp administrarea acesteia.

Diversitate in oferta tehnica, o firma din domeniul IT dispune de mai mult personal motiv pentru care va poate oferi toata gama de suport necesara, lucru foarte dificil pentru un singur angajat. In acest fel veti beneficia de un departament complex de suport IT ( calculatoare, servere, retelistica, securitate, baze de date, periferice, printing, videoconferinta, tabla interactiva, monitorizare, gazduire domenii si email, suport achizitii ).

Monitorizarea, VMCloud Systems are un departament de monitorizare al infrastructurii dumneavoastra care supervizeaza mereu echipamentele si traficul de retea, pentru evitarea situatiilor de risc (tentative de penetrare a retelei, atacuri de tipul Denial of Service, care pot veni din exterior sau de cele mai multe ori din interior, datorita calculatoarelor infectate cu virusi)

Juridic, o firma va fi mai responsabila deoarece are o mai mare raspundere juridica, financiara si de imagine, decat un angajat. De multe ori firmele detin si asigurari pentru anumite situatii neprevazute.

Backup, serviciile de administrare sunt oferite de cele mai multe ori impreuna cu solutii de back-up locale sau in datacenter-ul prestatorului motiv pentru care datele si serviciile dumneavoastra pot fi mereu disponibile chiar si in cazul unor evenimente extreme precum incendii, inundatii, etc.

Echipamente de back-up, avantajul clientilor nostrii este ca nu trebuie sa investeasca in echipamente de backup, firma noastra va poate oferi aceste echipamente pe o perioada scurta de timp pana la remedierea completa a problemei.

Politici de securitate, pentru a evita situatiile foarte neplacute in care se corup sau se fura date, ori cand se viruseaza echipamentele din retea, administratorul dumneavoastra va cauta solutii potrivite si le va implementa ca si protocaoale/politici de securitate.

Modalitatea de plata, costul unui angajat bun in domeniul IT este mare iar pe langa salariul cerut de acesta ( in mana ) ca si angajator este necesara si plata contributiilor care de multe ori este intre 40 si 50% din salariul acestuia.

In cazul unui contract de prestari servicii, plata acestuia este deductibila din impozit si TVA.

Achizitiile, colegii nostrii va vor ajuta si cu sfaturi privind achizitiile din domeniul IT, motiv pentru care veti beneficia de preturi bune, livrare rapida si solutii corecte pentru nevoiile dumneavoastra.

Tichete, firma noastra are implementat un sistem pentru deschiderea de tichete, astfel dumneavoastra puteti deschide o sesizare si sa urmariti rezolvarea incidentului.